Gratis verzending vanaf €25,- - Werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden - Avondbezorging mogelijk

DieetPro Tips en jouw caloriebehoefte berekenen

Hoeveel calorieën heb ik nodig?

Wat je nodig hebt per dag verschilt per persoon, er zijn rekenmethoden om uit te rekenen hoeveel kcal je nodig hebt die rekening houden met het geslacht, lengte, gewicht, leeftijd en leefstijl. Hieronder geven wij een voorbeeld van een rekenvoorbeeld die al heel lang gebruikt wordt van de formule van Harris & Benedict.

Formule vrouw: 447,593 + (9,247 x gewicht) + (3,098 x lichaamslengte in cm) – (4,330 x leeftijd in jaren)

Formule man: 88,362 + (13,397 x gewicht) + (4,799 x lichaamslengte in cm) – (5,677 x leeftijd in jaren)

 

Het getal dat voor jou uit de berekening komt vermenigvuldig je vervolgens met een activiteitenfactor:

Geen tot weinig lichaamsbeweging: 1,2

Lichte lichaamsbeweging: 1,375

Normale lichaamsbeweging: 1,55

Zware lichaamsbeweging: 1,725

Zeer zware lichaamsbeweging: 1,9

 

Voorbeeld:

447,593 + (638) + (523,56) – (199,18) = 1409,973 kcal per dag en dan vermenigvuldig ik dat met een activiteitenfactor, in mijn geval 1,375 = 1938,72

Dit zijn de kcal die ik per dag nodig zou hebben. Hiermee zou ik niet aankomen en niet afvallen. Wil je afvallen dan raden wij aan om ongeveer 500 kcal onder je caloriebehoefte te blijven. Wanneer je het weekmenu volgt van DieetPro en alles invult in een app die kcal telt dan zul je zien dat het ongeveer 1500 per dag is.

Besluit je om alles in te voeren in een app, vergeet dan ook niet in te voeren wat je drinkt en waar je in bakt. Hieronder kun je nog enkele tips vinden, succes!

Er zijn tips en adviezen die kunnen helpen met het afvallen. Kleine veranderingen die ervoor zorgen dat jij jouw streefgewicht bereikt naast het volgen van het DieetPro eetschema. 

Probeer dagelijks 2 liter water te drinken. Water hydrateert je lichaam, zorgt voor het transport van voedingsstoffen naar je lichaamscellen, en reinigt het lichaam van afvalstoffen. Dit helpt bij het afslanken. Drink 15 minuten voor de maaltijd een groot glas water.

DieetPro tips een afbeelding van een glas met water.

Probeer verspreid over de dag kleine maaltijden te eten. Dit zorgt ervoor dat de verbranding hoog blijft en je geen erge honger ervaart. Heb je ondanks de 7 eetmomenten toch honger? Probeer dan de Glucomannan capsules van Dieet Pro, deze stillen de honger en zorgen voor een voldaan gevoel.

DieetPro tips een afbeelding van een bord en een wekker

Zorg dat je dagelijks voldoende vezels binnen krijgt. Voldoende rauwkost is een prima manier om vezels binnen te krijgen of neem 2x per dag een theelepel Vezelcomplex. Zo blijft jouw darmflora gezond en de stoelgang regelmatig.

DieetPro tips, een afbeelding van een vrouw op het toilet

Drink dagelijks 3 koppen groene thee. Groene thee verhoogt de vetverbranding dus kan er voor zorgen dat jij sneller jouw doelen behaalt.  Je kunt ook kiezen voor de Groene Thee capsules van DieetPro, deze bestel je hier

DieetPro tips groene thee afbeelding

Probeer zo veel mogelijk (enkelvoudige) koolhydraten te vermijden zoals snoep, koek, alcohol, suiker, chips, wit brood, pizza, pasta, frisdranken. Dit soort voedingsmiddelen hebben een enorme invloed op je bloedsuikerspiegel waardoor ze zeer snel als vetweefsel zullen worden opgeslagen. Zorg er voor dat je dit soort voedingsmiddelen niet eens in huis hebt. Hierdoor wordt de verleiding minder groot en is de kans dat je zwicht voor dit soort producten veel minder. Ook producten als ontbijtkoek, krentebollen e.d. moet je zien te vermijden, je verwacht het misschien niet maar deze producten zitten vol met suikers en hebben veel invloed op de bloedsuikerspiegel. Sommige soorten ontbijtkoek bevatten zelfs meer dan 40 gram suikers per 100 gram.

DieetPro tips, afbeelding van snoep

Eet niet vlak voor het slapen gaan. Het lichaam is er op gebouwd om overdag te functioneren. ’s Avonds wanneer het gaat schemeren bereidt het zich voor om te gaan rusten en begint de aanmaak van melatonine (slaaphormoon). Een zware maaltijd is dan niet iets waar het lichaam dan op zit te wachten.

DieetPro tips, afbeelding van een hondje met een wekker en slaapmasker

Begin je avondmaaltijd met het eten van de groente.
Door de vezels hierin zal je minder snel te veel eten. Probeer je groente te stomen in plaats van te koken omdat hierdoor vitamines en mineralen bewaard blijven. En kijk op de website voor makkelijke DieetPro recepten.

DieetPro tips, geroosterde groenten

Doe aan krachttraining. Krachttraining vergt veel energie tijdens de training zelf, maar ook de dagen erna om het lichaam te laten herstellen. Het dagelijkse energieverbruik wordt hierdoor verhoogd.

DieetPro tips, afbeelding van een vrouw met sportattributen.
Volg ons op social media
Wil jij meer tips over afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!