Gratis verzending vanaf €25,- - Werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden - Avondbezorging mogelijk

Kijk niet alleen naar de weegschaal

Vrijwel iedereen die een dieet volgt kijkt regelmatig op de weegschaal om te zien of het dieet al zijn vruchten afwerpt. Dit is goed, want het kan extra motiverend werken wanneer je ziet dat je lichaamsgewicht afneemt. Toch is het belangrijk om niet alleen maar naar de weegschaal te kijken om te zien of je dieet tot resultaat leidt. Hieronder leggen we uit waarom.

Als je jezelf meerdere keren per week, of zelfs dagelijks, weegt heeft dit niet heel veel nut. Een groot deel van je lichaamsgewicht bestaat namelijk uit water. Als je koolhydraten eet wordt dit in de spieren opgeslagen als glycogeenreserves die als brandstof voor je lichaam dienen. Glycogeen houdt vocht vast. Hoe meer koolhydraten je eet, hoe meer vocht je lichaam dus zal vasthouden. Ook wanneer je veel zout eet en wanneer het warm weer is houd je meer vocht vast in je lichaam. Ook als je een dag meer water drinkt dan andere dagen kan je lichaamsgewicht fluctueren. Een liter water weegt namelijk ook een kilo. Dit alles samen kan zo 1-2 kilo schelen en heeft dus niets te maken met de hoeveelheid vet in je lichaam.

Wanneer je veel sport kan het ook zijn dat de weegschaal een vertekend beeld geeft. Het kan zijn dat je in een bepaalde periode bijvoorbeeld 3 kilo vet hebt verbrand maar daarnaast doordat je bent gaan sporten ook 1,5 kg spierweefsel bent aangekomen. De weegschaal geeft dan aan dat je maar 1,5 kilo bent afgevallen hoewel je in feite 3 kilo vet verbrand hebt. Meet dus naast je lichaamsgewicht ook de omvang van je lichaam. Je zal zien dat je lichaam veel strakker wordt en je vetpercentage lager wordt wanneer je gaat sporten. Dieet Pro bevat per shake maar liefst 18 gram eiwitten. Eiwitten bevorderen de spiergroei en het herstel van de spieren.

Weeg jezelf het liefst 1x per week, en het liefst ’s morgens wanneer je wakker wordt en nog niets hebt gegeten. Wanneer je jezelf altijd op een vast tijdstip en op een nuchtere maag weegt is de kans op afwijkingen het kleinst.

Volg ons op social media
Wil jij meer tips over afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!