Beef stroganoff

Beef stroganoff 1

Heerlijke beef stroganoff met (slim) rijst of zilvervlies rijst

Benodigdheden:
150 gr runderreepjes
1/2 ui, in dunne ringen
1/2 groene paprika
100 gr shiitake (of andere paddenstoelen of champignons) in plakjes
200 ml runderbouillon
1/2 teentje knoflook
1/2 blikje tomaten puree
1 eetlepels olie
75 ml kookroom light
1 theel mosterd
1 theel paprikapoeder
Peper en zout
Verse peterselie

Bereiding:
Dep het vlees droog, bestrooi deze met wat zwarte peper en bak kort aan met wat olie in de koekenpan. Doe dit kort zodat het vlees aan de buitenkant dichtgeschroeid is maar aan de binnenkant nog mals. Schep het vlees uit de pan in een kom en dek deze af met aluminiumfolie. Verwijder het vocht uit de pan en bak daarna met wat olie de paddenstoelen gaar. Doe deze ook in een kom. Verhit wat olie in dezelfde pan en fruit de knoflook samen met de uien. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe aan de uien. Roerbak alles samen nog een minuut of 5. Meng de tomatenpuree er door en giet dan de bouillon erbij. Roer dit tot een mooie rode saus. Breng op smaak met de mosterd en het paprikapoeder. Laat de saus al roerend een minuut of 10 inkoken. Roer de kookroom er doorheen en breng op smaak met misschien nog wat extra paprikapoeder, zout of peper. Schep als laatste de gebakken runderreepjes en paddenstoelen erbij en warm deze heel kort mee. Maak de beef stroganoff af met wat verse peterselie. Serveer dit eventueel met zilvervlies rijst.

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!