Biefstuk met ratatouille en balsamico dressing
04-03-2020
De combinatie van de verschillende groentes zorgt voor een verassende smaaksensatie.
Benodigdheden (1 a 2 personen):
150 gram biefstuk
½ courgette
½ rode paprika
½ aubergine
1 pomodori tomaat
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 el tomatenpuree
1 tl mosterd
1 el balsamico azijn
3 el olijfolie
Peper/zout
Bereiding:
Snijd voor de ratatouille de courgette, rode paprika, aubergine en pomodori tomaat in kleine blokjes. Snipper vervolgens de sjalot en knoflook. Zet in een steelpan de tomatenpuree, sjalot en knoflook aan met wat olijfolie totdat de ui glazig en de knoflook goudgeel kleurt. Voeg de courgette, paprika, aubergine en pomodori tomaat toe en laat 10 minuten op laag vuur garen. Niet te veel roeren dan blijven de groentes mooi heel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng voor de dressing de balsamico met de mosterd en voeg langzaam al kloppend met een garde de olijfolie toe. Bak het vlees in 4-6 minuten in de grill pan met een klein beetje olijfolie gaar. Serveer samen met de ratatouille en maak af met de balsamicodressing