Courgette/wortel-spaghetti met tofu teriyaki

Een heerlijk vegetarisch gerecht met courgette/wortel-spaghetti! (eet je wel graag vlees, kun je de tofu vervangen voor kipfilet)

 

Benodigdheden:

 

1 kleine courgette

1 middelgrote wortel

100 g gerookte Tofu, naturel

Gemberwortel

1 stuktje van ongeveer 1 cm

Knoflook 1 teentje

1 koffielepel olijfolie

1 eetlepel sojasaus

1/2 eetlepel limoensap

1 eetlepel Teriyakisaus

Water, 1 eetlepel

1 eetlepel Koriander, gehakt

Peper, naar smaak

Zout, naar smaak

 

Bereiding:

 

Schil de wortel en was de courgette, snijd beide met een spiraalsnijder in slierten. Snijd de tofu in blokjes en schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn in kleine stukjes.

Verhit de olie in de pan en bak de tofu met gember en knoflook ongeveer 5 minuten. Blus dit af met sojasaus, limoensap, teriyakisaus en water. Breng aan dit aan de kook. Kook de groenteslierten ongeveer 3 minuten in water.

Giet de groenteslierten af en meng met de tofusaus. Bestrooi met koriander en breng op smaak met peper en zout.

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!