Courgette/wortel-spaghetti met tofu teriyaki
11-09-2020
Een heerlijk vegetarisch gerecht met courgette/wortel-spaghetti! (eet je wel graag vlees, kun je de tofu vervangen voor kipfilet)
Benodigdheden (1 persoon):
1 kleine courgette
1 middelgrote wortel
100 g gerookte Tofu, naturel
Gemberwortel
1 stuktje van ongeveer 1 cm
Knoflook 1 teentje
1 koffielepel olijfolie
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel limoensap
1 eetlepel Teriyakisaus
Water, 1 eetlepel
1 eetlepel Koriander, gehakt
Peper, naar smaak
Zout, naar smaak
Bereiding:
Schil de wortel en was de courgette, snijd beide met een spiraalsnijder in slierten. Snijd de tofu in blokjes en schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn in kleine stukjes.
Verhit de olie in de pan en bak de tofu met gember en knoflook ongeveer 5 minuten. Blus dit af met sojasaus, limoensap, teriyakisaus en water. Breng aan dit aan de kook. Kook de groenteslierten ongeveer 3 minuten in water.
Giet de groenteslierten af en meng met de tofusaus. Bestrooi met koriander en breng op smaak met peper en zout.
Liever Slim Spaghetti met maar 9 kcal per 100 gram? Bestel deze hier.