Gegrilde groenten
22-01-2021
Lekker en simpel!
Benodigdheden (4 porties)
1 Courgette
1 rode ui
1 Aubergine
1 puntpaprika
1 oranje paprika
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
een klein handje peterselie
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Snijd de aubergine, de courgette, de paprika, de puntpaprika, rode ui in ongeveer gelijke stukken. Maak niet te kleine stukken, ze mogen best wat grof zijn. Kneus de knoflookteentjes door ze op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Leg de stukken groenten met de teentjes knoflook op een bakplaat die je eerst bedekt met bakpapier. Druppel de olijfolie er overheen en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe. Rooster de groenten ongeveer 40 minuten in de oven.
In de tussentijd maak je de dressing door de extra vierge olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Breng ook deze op smaak met peper en zout. Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer de groenten met de peterselie.