Gegrilde zalm met groente omelet en kruidenpesto
04-03-2020
Een heerlijk gerecht met veel eiwitten en dus ideaal voor in een eiwitrijk dieet.
Benodigdheden (per persoon):
150 gram zalmfilet
1 ei
½ courgette
1 rode ui
1 paprika
Peper/zout
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje dille
4 el olijfolie
1 teen knoflook
Bereiding:
Snijd voor de omelet de courgette, rode ui en paprika in kleine blokjes. Breek het ei en klop het los in een schaal met behulp van een garde of vork. Voeg hier wat peper en zout toe. Bak de groenten 2-3 minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg het ei bij de groentes en bak de omelet op laag vuur gaar. Pureer voor de pesto de peterselie, dille en knoflook met een staafmixer of in een foodprocessor en voeg langzaam de olijfolie toe totdat er een mooie gladde pesto ontstaat. Breng verder op smaak met peper en zout. Bak de zalmfilet in een grillpan om en om gaar totdat het vlees mooi rosé is. Breng op smaak met peper en zout. Leg de groente omelet dubbelgevouwen op het bord en leg daarop de zalmfilet, maak af met de kruidenpesto.