Kabeljauw filet met verse groentes en aardappels
04-03-2020
Een traditioneel visgerecht dat bordenvol vitamines zit.
Benodigdheden:
150 gram kabeljauwfilet
75 gram kruimige aardappels
1 witte ui
1 teentje knoflook
20 gram kappertjes
2 trostomaten
½ bosje bladpeterselie
30 gram groene olijven
3 el olijfolie
1 laurierblaadje
20 ml witte wijn
Bereiding:
Breng een pan water aan de kook. Snijd vervolgens de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in de pan kokend water en spoel ze direct af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd vervolgens de rest van de tomaat in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit hierin de ui en de knoflook gedurende 5 minuten. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg de laurier en de wijn toe en laat 3 minuten koken. Voeg als laatste de tomaten, kappers en olijven toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar. Garneer met de peterselie en serveer met wat gekookte aardappelen.