Kalkoenfilet met pompoencurry en rijst

Kalkoenfilet met pompoencurry en rijst 1

Kalkoen is veelzijdiger dan je denkt! Dit gerecht is daar een overheerlijke voorbeeld van.

Benodigdheden:
150 gram kalkoenfilet
150 gram pompoen
200 ml water
75 gram zilvervliesrijst
½ tl paprikapoeder
½ tl komijn
½ tl kurkuma
½ tl gember
½ tl cayenne
2 trostomaten
1 witte ui

Bereiding:
Snijd de pompoen in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Snijd vervolgens de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in de pan kokend water en spoel ze direct af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in blokjes. 1 el olie in een pan verhitten en de fijngehakte ui glazig fruiten. Voeg vervolgens de specerijen toe en bak deze kort mee. Daarna de tomatenblokjes en 200 ml water toevoegen en met een spatel mengen. Schep de pompoenblokjes erdoorheen en laat vervolgens op laag vuur een kleine 15-25 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Breng verder op smaak met wat zout. Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de. Bak deze vervolgens in een grillpan. Serveer samen met de rijst.

 

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!