Kip Masala

Een eiwitrijk gerecht met heerlijke oosterse kruiden.

Benodigdheden:
150 gram kipfilet
1 grote witte ui
1 groene paprika
1 teentje knoflook
50 gram zilvervliesrijst
½ tl komijn
½ tl kurkuma
½ tl cayenne
1 tl garam masala
75 gram gepelde tomaten(uit blik)
30 gram magere yoghurt

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd vervolgens de ui en paprika in reepjes. Verhit in een wok de komijn, kurkuma, cayenne en garam masala met de knoflook in wat kokosolie, voeg vervolgens de ui toe en fruit kort aan. Bak de kipfilet hierin gaar. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en breng met wat zout op smaak. Roer als laatste de yoghurt door de curry en laat vervolgens de curry met het deksel op de pan gedurende 15 minuten stoven. Garneren met wat verse koriander.

 

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!