Kippensoep

Kippensoep 1

Kippensoep bevat weinig calorieën en veel eiwitten.

Maak een pan heerlijke verse kippensoep en vries deze in porties in, zo kun je elke dag genieten van een soepje.

Benodigdheden:

  • 2 l water
  • 2 kippenbouten (ongeveer 800 g)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 stukje foelie
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 zwarte peperkorrels
  • wat zout
  • wat verse peterselie, fijngesneden
Bereiding

Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng het aan de kook. Maak de groentes schoon en snijd ze in stukjes. Voeg de groentes en de specerijen toe en breng opnieuw aan de kook. Zet de pan met soep vervolgens op een laag vuurtje. Laat het zo enkele uren zachtjes pruttelen. Haal de kippenbouten uit de soep en haal het vlees van de botten. Trek het vlees in kleinere stukjes en doe het weer terug in de pan. Voeg nu de peterselie toe en laat de soep nog een kwartiertje doorpruttelen.

 

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!