Kofta in tomatensaus
04-03-2020
Een lekker Grieks gerecht. Je kan het ook eventueel samen met een frisse salade serveren.
Benodigdheden (1 a 2 personen):
150 gram rundvlees
½ aubergine in blokjes
75 gram zilvervliesrijst
1 tl komijn
2 trostomaten
½ bosje bladpeterselie
½ rode paprika
1 witte ui
½ tl gedroogde oregano
½ teentje knoflook gesnipperd
Peper + zout
Bereiding:
Snipper de ui en meng de helft van de gesnipperde ui samen met de komijn, fijn gesneden knoflook en fijn gesneden peterselie door het gehakt. Breng verder op smaak met peper en zout. Rol vervolgens kleine balletjes van ongeveer 4 cm in doorsnee. Verhit 2 el olie in een hapjespan of koekenpan en bak de kofta in 3 minuten rondom bruin. Verwijder het vruchtvlees van de tomaat en snijdt in kleine blokjes, doe hetzelfde voor de paprika en aubergine. Neem de balletjes uit de pan. Fruit vervolgens de rest van de gesnipperde ui samen met de andere groentes in het achtergebleven bakvet. Leg de kofta in de tomatensaus en stoof met de deksel op de pan in ongeveer 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Kook de rijst af volgens de gebruiksaanwijzing en serveer samen met de kofta.