Mexicaans eenpansgerecht met quinoa (of Slim Rijst)
04-03-2020
Makkelijk, gezond en lekker eenpansgerecht!
Benodigdheden (2 a 3 personen):
75 gram maiskorrels
100 gram kidneybonen
1 rode paprika
200 gram tomaten fijn gesneden
Een halve ui
75 gram driekleuren quinoa of SlimRijst
1 eetlepel mexicaanse Taco kruiden
75 ml water
30 gram Cheddar aan 1 stuk
4 gram verse koriander
Een kwart limoen
Bereiding:
Snijd de paprika in blokjes. Doe de bonen en de mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat dit even uitlekken. Doe de bonen, tomaten, quinoa, groenten en tacokruiden in de hapjespan, voeg water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om. Rasp de cheddar en meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes, serveer deze er bij.
Gebruik je SlimRijst ipv quinoa dan mag je deze goed afspoelen met koud water in een vergiet en na het koken van de groenten toevoegen en nog even in de hapjespan door het geheel door roeren en verwarmen.