Ovenschotel met Brusselslof en ham
04-03-2020
Witlof uit de oven!
Benodigdheden:
3 struikjes witlof
1 eetlepels olie
3 plakjes ham
2 takjes tijm
100 gram geraspte 20+ kaas
Grote ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220ºC. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes (verwijder evt de bittere kern). Verhit de olie in een koekenpan en bak de witlof in 7 minuten rondom bruin en beetgaar. Leg de plakken ham uit op een snijplank. Ris de blaadjes van de tijm. Verdeel de witlof over de plakken ham en bestrooi met de tijm. Wikkel de ham rond de witlof en leg de pakketjes in de ovenschaal. Bestrooi dan met de kaas en peper naar smaak. Bak de witlofschotel in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.