Teriyaki spiesjes met gewokte groentes
04-03-2020
De heerlijke Teriyaki saus zorgt voor een verassende en unieke smaakcombinatie.
Benodigdheden (1 a 2 personen):
150 gram kipfilet
50 gram zilvervliesrijst
1 teentje knoflook
3 el sojasaus
½ witte ui
1 tl gemberpoeder
½ limoen
50 gram peultjes
1 punt paprika
Bereiding:
Verwarm voor de teriyaki saus de knoflook, sojasaus, ui en gemberpoeder kort in een koekenpan. Pureer vervolgens het geheel in een foodprocessor of met een staafmixer. Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en rijg deze op 2 spiesjes. Snijd de peultjes en paprika in de lengte in dunne reepjes en wok deze gedurende 2-3 minuten in 1 el kokosolie. Bak de kipspiesjes in de pan en voeg op het laatst de teriyakisaus toe en sap van ½ limoen. Serveer met de rijst.