Vegetarische “kip” kerrie met bloemkoolrijst

Een heerlijk oosters en vegetarisch gerecht

Benodigdheden (2-3 personen)

200 gr bloemkoolrijst

1 ui

1 paprika

200 gr tuinerwten

1 teen knoflook

2 el vloeibare boter

3 tl kerriepoeder

1 tl paprikapoeder

250 ml kokosmelk light

200 gr plantaardige kipstukjes

Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de plantaardige kipstukjes totdat ze een beetje bruin zijn. Voeg dan de kruiden, paprika, ui, knoflook en tuinerwten toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen zodat de saus kan inkoken. Serveer de (Slimrijst of bloemkool)rijst met de kip kerrie saus en maak het gerecht af met wat verse peterselie.

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!