Zalm met groene asperges en een frisse mosterdsaus
18-12-2020
Een heerlijk fris gerecht, laag in kcal en het ziet er nog feestelijk uit ook!
Benodigdheden (4 personen)
½ sinaasappel
100 gram groene aspergetips
2 eetlepel droge witte vermout
4 stuks zalm
125 ml crème fraîche light
25 gram boter (bewust/light)
1 theelepel mosterd
Bereiding:
Begin met alvast de borden te verwarmen in de oven. Let er wel op dat jouw borden daar tegen kunnen ;-). Je kookt de asperges 2 tot 3 minuten met wat zout in ruim water tot ze beetgaar zijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp ongeveer daar 1 eetlepel van de schil af, pers daarna een halve sinaasappel. Pak een pan dat geen aluminium bevat en meng de 125 ml crème fraiche, 2 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, 2 eetlepels vermout en de mosterd bij. Bak de stukken zalm om en om in boter gaar ongeveer 1 tot 2 minuten op laag vuur. Verwarm het crème fraiche mengsel op een laag vuur tot een romige saus. Pak de borden uit de oven, leg de zalm er op, maak er een kunstwerk van op de borden met de groene asperges en de saus.