Recepten

Lekker en gezond blijven eten tijdens een eiwitrijk dieet? Dat kan met Dieet Pro. De combinatie van 2 shakes per dag met verse voeding is wat Dieet Pro zo uniek maakt. De verschillende recepten en tussendoortjes hebben wij speciaal samengesteld zodat je kunt genieten van Dieet Pro in combinatie met dagelijkse gezonde voeding ernaast.

Dieet Pro

Dieet Pro bevat slechts 79 kcal en is nagenoeg vrij van koolhydraten, vet en suiker.

Dieet Pro bevat slechts 79 kcal en is nagenoeg vrij van koolhydraten, vet en suiker. Het bevat een speciaal langzaam verteerbaar eiwit gecombineerd met L-carnitine. Neem 2 shakes Dieet Pro per dag, bijvoorbeeld één shake ʼs morgens en één shake ʼs middags. Dieet Pro kan gemengd worden met water, magere melk, yoghurt en kwark. Tip: Dieet Pro is erg lekker wanneer je het mengt met sojamelk.

Gekookt ei

Eieren bevatten relatief weinig calorieën, veel eiwitten en zijn rijk aan vitamines.

Eieren bevatten relatief weinig calorieën, veel eiwitten en zijn rijk aan vitamine A, vitamine D, vitamine B2, vitamine B12, foliumzuur en mineralen als selenium, ijzer en zink. De vetten bestaan voornamelijk uit onverzadigde vetten.

Fruit/rauwkost

Fruit bevat veel vitamines, mineralen en vezels.

Fruit wordt in veel dieeten afgeraden vanwege het gehalte fruitsuikers, maar fruit bevat ook veel vitamines, mineralen en vezels die een belangrijke rol spelen in het lichaam (ook bij het afvallen). Daarnaast heeft fruit een sterk ontzurende werking op het zuur-base evenwicht in het lichaam. Suiker, alcohol, stress, vet eten, maar ook eiwitten hebben een verzurende werking in het lichaam. Een te hoge zuurgraad in het lichaam belemmert het afslanken. Een lange periode achter elkaar te veel verzurende producten te eten kan er dus voor zorgen dat je niet afvalt. Vandaar dat je met Dieet Pro twee stuks fruit per dag kunt nemen. Rauwkost zoals komkommer, tomaat, wortels, sla en paprika werkt nog sterker ontzurend en bevat geen fruitsuikers. Rauwkost heeft dus eigenlijk de voorkeur.

Magere yoghurt

Magere yoghurt bevat weinig calorieën, weinig koolhydraten en weinig vet.

Magere yoghurt bevat weinig calorieën, weinig koolhydraten en weinig vet en is een prima tussendoortje. Tip: Meng een schep Dieet Pro met 200 ml yoghurt om deze om te toveren tot een heerlijke vullende aardbeien-, bananen-, chocolade- of vanille yoghurt.

Volkoren cracker kipfilet

Een volkoren cracker met kipfilet is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met kipfilet is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en kipfilet bevat veel eiwitten.

Volkoren cracker rosbief

Een volkoren cracker met rosbief is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met rosbief is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en rosbief bevat veel eiwitten.

Volkoren cracker rookvlees

Een volkoren cracker met rookvlees is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met rookvlees is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en rookvlees bevat veel eiwitten.

Volkoren cracker carpaccio

Een volkoren cracker met carpaccio is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met carpaccio is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en carpaccio bevat veel eiwitten.

Volkoren cracker zalm

Een volkoren cracker met zalm is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met zalm is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en zalm bevat veel eiwitten. Daarnaast bevat zalm omega-3 vetzuren die goed zijn voor het hart en hersenen, maar ook helpen bij het afslanken.

Volkoren cracker avocado

Een volkoren cracker met avocado is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met avocado is een prima alternatief voor brood. Avocado bevat relatief iets meer calorieën dan mager vlees, vis of gevogelte maar bevat wel omega 3 vetzuren die goed zijn voor het hart en hersenen, maar ook helpen bij het afslanken. Daarnaast heeft avocado een ontzurend effect op het zuur-base evenwicht in het lichaam.

Volkoren cracker tonijn

Een volkoren cracker met tonijn is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met tonijn is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en tonijn bevat veel eiwitten. Daarnaast bevat tonijn omega 3 vetzuren die goed zijn voor het hart en hersenen, maar ook helpen bij het afslanken.

Volkoren cracker gekookt ei

Een volkoren cracker met gekookt ei is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met gekookt ei is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en eieren bevatten veel eiwitten.

Volkoren cracker filet american

Een volkoren cracker met filet american is een prima alternatief voor brood.

Een volkoren cracker met filet american is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en filet american bevat veel eiwitten.

Rijstwafel gerookte kip

Een rijstwafel met gerookte kip is een prima alternatief voor brood.

Een rijstwafel met gerookte kip is een prima alternatief voor brood. Het bevat minder calorieën dan brood en kip bevat veel eiwitten.

Groentesoep

Groentesoep bevat weinig calorieën, en bevat veel vitamines, mineralen, vezels en enzymen.

Groentesoep bevat weinig calorieën, en bevat veel vitamines, mineralen, vezels en enzymen. Maak, als het kan, verse groentesoep omdat dit meer vitamines, mineralen en enzymen bevat dan voorverpakte soep. Daarnaast bevat voorverpakte soep vaak relatief veel zout dat ten koste kan gaan van het kaliumgehalte in het lichaam. Een tekort aan kalium kan leiden tot vocht vasthouden en een verhoogde bloeddruk. Probeer romige soepen zoals champignonsoep te vermijden vanwege het wat hogere gehalte aan vet.

Kippensoep

Kippensoep bevat weinig calorieën en veel eiwitten.

Kippensoep bevat weinig calorieën en veel eiwitten.

Vissoep

Vissoep bevat weinig calorieën, en veel eiwitten en omega 3 vetzuren.

Vissoep bevat weinig calorieën, en veel eiwitten en omega 3 vetzuren.

Tomatensoep

Tomatensoep bevat weinig calorieën en veel vitamines en mineralen.

Tomatensoep bevat weinig calorieën en veel vitamines en mineralen.

Gegrilde zalm met groente omelet en kruidenpesto

Een heerlijk gerecht met veel eiwitten en dus ideaal voor in een eiwitrijk dieet.

Benodigdheden:
150 gram zalmfilet
1 ei
½ courgette
1 rode ui
1 paprika
Peper/zout
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje dille
6 el olijfolie
1 teen knoflook

Bereiding:
Snijd voor de omelet de courgette, rode ui en paprika in kleine blokjes. Breek het ei en klop het los in een schaal met behulp van een garde of vork. Voeg hier wat peper en zout toe. Bak de groenten 2-3 minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg het ei bij de groentes en bak de omelet op laag vuur gaar. Pureer voor de pesto de peterselie, dille en knoflook met een staafmixer of in een foodprocessor en voeg langzaam de olijfolie toe totdat er een mooie gladde pesto ontstaat. Breng verder op smaak met peper en zout. Bak de zalmfilet in een grillpan om en om gaar totdat het vlees mooi rosé is. Breng op smaak met peper en zout. Leg de groente omelet dubbelgevouwen op het bord en leg daarop de zalmfilet, maak af met de kruidenpesto.

Biefstuk met ratatouille en balsamico dressing

De combinatie van de verschillende groentes zorgt voor een verassende smaaksensatie.

Benodigdheden:
150 gram biefstuk
½ courgette
½ rode paprika
½ aubergine
1 pomodori tomaat
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 el tomatenpuree
1 tl mosterd
1 el balsamico azijn
3 el olijfolie
Peper/zout

Bereiding:
Snijd voor de ratatouille de courgette, rode paprika, aubergine en pomodori tomaat in kleine blokjes. Snipper vervolgens de sjalot en knoflook. Zet in een steelpan de tomatenpuree, sjalot en knoflook aan met wat olijfolie totdat de ui glazig en de knoflook goudgeel kleurt. Voeg de courgette, paprika, aubergine en pomodori tomaat toe en laat 10 minuten op laag vuur garen. Niet te veel roeren dan blijven de groentes mooi heel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng voor de dressing de balsamico met de mosterd en voeg langzaam al kloppend met een garde de olijfolie toe. Bak het vlees in 4-6 minuten in de grill pan met een klein beetje olijfolie gaar. Serveer samen met de ratatouille en maak af met de balsamicodressing

Kabeljauw filet met couscous en courgette

Dit is het bewijs dat caloriearm eten ook lekker kan zijn. Slechts 300 Kcal!

Benodigdheden:
150 gram kabeljauw filet
50 gram couscous
½ courgette
½ winterpeen
5 cherrytomaatjes
1 sjalot
1 teen knoflook
½ blokje groentebouillon
Bosje bladpeterselie
Olijfolie
Zout

Bereiding:
Snijdt de courgette in blokjes van 1 cm en de winterpeen in blokjes van ½ cm. Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze aan in een koekenpan. Voeg vervolgens de courgette en wortel toe en fruit dit kort aan. Voeg 50 ml water en het groentebouillon blokje toe en laat een kleine 10 minuten op laag vuur koken. Breng ondertussen 150 ml water met wat zout aan de kook. Roer vervolgens 75 gram couscous met een garde door het water en haal de pan van het vuur. Laat met de deksel op de pan de couscous 4 minuten staan. Bak nu de kabeljauw filet in een koekenpan met een beetje olijfolie. Hak de bladpeterselie in grove stukken en voeg dit samen met het courgette mengsel toe aan de couscous. Garneer af met de cherrytomaatjes.

Frisse salade met kalkoenfilet

Een overheerlijk zomers gerecht. Ideaal voor na een warme lente of zomerdag.

Benodigdheden:
75 gram gemengde sla
150 gram kalkoenfilet
5 groene asperges
5 radijsjes
½ rode ui
50 gram sugarsnaps
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie

Bereiding:
Snijd het kontje (1,5 cm) van de asperges af en blancheer in een pan kokend water gedurende 4 minuten. Snijd de radijs en rode ui in dunne reepjes. Meng de balsamicoazijn en de olie tot een simpele dressing. Spoel de sla af met koud water en laat het uitlekken. Maak de sla aan met de dressing. Bak de kalkoen in de grillpan gaar. Snijd deze vervolgens in stukken en serveer met de groentes en salade.

Zalm filet met groenten in sojasaus

Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en toch zo lekker!

Benodigdheden: 150 gram zalmfilet
50 gram paddestoelen (Shii take of kastanjechampignons)
½ winterpeen
1 gele paprika
2 stengels bosui
2 el zwarte bonen saus
2 el sojasaus
3 el water
1 el maizena
½ teentje knoflook
1 limoen
1 tl 5 spices mix
Peper + Zout
Bereiding: Meng voor de sausbasis de zwarte bonensaus en sojasaus met het water, de 5 spices mix en de maizena. Snijd de wortel, paprika en bosui in dunne reepjes. Verhit in een wok 1 el kokosolie en wok de wortel en paprika gedurende 2 minuten kort aan. Voeg vervolgens de bosui, paddestoelen, knoflook toe. Maak af met wat limoensap naar smaak. Bak tot slot de zalmfilet in de grillpan totdat deze mooi rosé is.

Pangasius filet met frisse witlofsalade

Een super visgerecht! Slank, simpel en snel te bereiden.

Benodigdheden:
200 gram pangasius filet
100 gram witlof
25 gram veldsla
5 radijsjes
2 stengels bosui
30 gram magere yoghurt
1 sinaasappel
1 limoen

Bereiding:
Was de witlof en snijd deze in grove stukken. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijdt met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit, vang het vocht op in een kom of schaal. Rasp vervolgens de limoen en pers het sap uit. Meng de yoghurt, limoensap, limoenrasp en sinaasappelsap tot een dressing en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Meng de witlof met de dressing, de radijs en de salade. Paneer de pangasiusfilet licht in de bloem. Bak deze krokant 4 minuten om en om in een koekenpan met wat olijfolie.

Kip Masala

Een eiwitrijk gerecht met heerlijke oosterse kruiden.

Benodigdheden:
150 gram kipfilet
1 grote witte ui
1 groene paprika
1 teentje knoflook
50 gram zilvervliesrijst
½ tl komijn
½ tl kurkuma
½ tl cayenne
1 tl garam masala
75 gram gepelde tomaten(uit blik)
30 gram magere yoghurt

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd vervolgens de ui en paprika in reepjes. Verhit in een wok de komijn, kurkuma, cayenne en garam masala met de knoflook in wat kokosolie, voeg vervolgens de ui toe en fruit kort aan. Bak de kipfilet hierin gaar. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en breng met wat zout op smaak. Roer als laatste de yoghurt door de curry en laat vervolgens de curry met het deksel op de pan gedurende 15 minuten stoven. Garneren met wat verse koriander.

Scholfilet met worteltjes en salsa verde

Een top gerecht! Ideaal voor de visliefhebber.

Benodigdheden:
150 gram scholfilet
75 gram worteltjes
1 citroen
25 gram kappertjes
½ bosje peterselie
1 sjalotje
½ teentje knoflook
30 ml olijfolie
Zout
Peper
1 groene paprika

Bereiding:
Snijd de paprika, knoflook en ui in fijne stukjes en bak deze kort in de olijfolie. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de salsa verde de peterselie, kappers en sap van 1 citroen door het oliemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Kook de worteltjes gedurende 10 minuten. Bak ondertussen de scholfilet in wat olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Serveer de salsa verde over de scholfilet.

Gewokte rundvleesreepjes met soja saus, paksoi en sesamzaadjes

Een heerlijk gerecht dat van oorsprong uit de oosterse keuken komt.

Benodigdheden:
150 gram rundvlees
3 el sojasaus
50 gram paksoi
1 puntpaprika
30 gram shii takes of andere paddenstoelen
½ winterpeen
1 tl sesamzaad
50 gram zilvervliesrijst

Bereiding:
Snijdt het rundvlees in dunne reepjes. Was vervolgens de paksoy, paprika, wortel en paddenstoelen en snijd alles in dunne reepjes. Kook de rijst volgens verpakking af. Maak 2 el kokosolie in een wok gloeiend heet. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en bak deze gedurende 2 minuten in de wok, voeg de sojasaus toe en laat 30 seconden doorwarmen. Garneer af met de sesamzaadjes en eventueel wat verse koriander.

Kabeljauw filet met verse groentes en aardappels

Een traditioneel visgerecht dat bordenvol vitamines zit.

Benodigdheden:
150 gram kabeljauwfilet
75 gram kruimige aardappels
1 witte ui
1 teentje knoflook
20 gram kappertjes
2 trostomaten
½ bosje bladpeterselie
30 gram groene olijven
3 el olijfolie
1 laurierblaadje
20 ml witte wijn

Bereiding:
Breng een pan water aan de kook. Snijd vervolgens de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in de pan kokend water en spoel ze direct af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd vervolgens de rest van de tomaat in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit hierin de ui en de knoflook gedurende 5 minuten. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg de laurier en de wijn toe en laat 3 minuten koken. Voeg als laatste de tomaten, kappers en olijven toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar. Garneer met de peterselie en serveer met wat gekookte aardappelen.

Kalkoenfilet met pompoencurry en rijst

Kalkoen is veelzijdiger dan je denkt! Dit gerecht is daar een overheerlijke voorbeeld van.

Benodigdheden:
150 gram kalkoenfilet
150 gram pompoen
200 ml water
75 gram zilvervliesrijst
½ tl paprikapoeder
½ tl komijn
½ tl kurkuma
½ tl gember
½ tl cayenne
2 trostomaten
1 witte ui

Bereiding:
Snijd de pompoen in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Snijd vervolgens de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in de pan kokend water en spoel ze direct af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in blokjes. 1 el olie in een pan verhitten en de fijngehakte ui glazig fruiten. Voeg vervolgens de specerijen toe en bak deze kort mee. Daarna de tomatenblokjes en 200 ml water toevoegen en met een spatel mengen. Schep de pompoenblokjes erdoorheen en laat vervolgens op laag vuur een kleine 15-25 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Breng verder op smaak met wat zout. Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de. Bak deze vervolgens in een grillpan. Serveer samen met de rijst.

Teriyaki spiesjes met gewokte groentes

De heerlijke Teriyaki saus zorgt voor een verassende en unieke smaakcombinatie.

Benodigdheden:
150 gram kipfilet
50 gram zilvervliesrijst
1 teentje knoflook
3 el sojasaus
3 el mirin
½ witte ui
1 tl gemberpoeder
½ limoen
50 gram peultjes
1 punt paprika

Bereiding:
Verwarm voor de teriyaki saus de knoflook, sojasaus, mirin, ui en gemberpoeder kort in een koekenpan. Pureer vervolgens het geheel in een foodprocessor of met een staafmixer. Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en rijg deze op 2 spiesjes. Snijd de peultjes en paprika in de lengte in dunne reepjes en wok deze gedurende 2-3 minuten in 1 el kokosolie. Bak de kipspiesjes in de pan en voeg op het laatst de teriyakisaus toe en sap van ½ limoen. Serveer met de rijst.

Beef Cajun met krieltjes en sperziebonen

Dit gerecht is heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiken.

Benodigdheden:
150 gram rundvlees
50 gram krieltjes
50 gram sperciebonen
1 rode paprika
30 gram mais
1 tl cajunkruiden
1 tl paprikapoeder
Peper + zout

Bereiding:
Snijd de biefstuk in reepjes. Kook de krieltjes in ruim water met wat zout gedurende 15 minuten. Dop de sperzieboontjes en kook deze in 6 minuten af. Kruid vervolgens het vlees met de cajunkruiden en paprikapoeder. Verwarm 2 el olie in een wok en bak de biefstuk samen met de paprika, mais en sperziebonen in 3 minuten gaar. Serveer met de krieltjes.

Tongrolletjes met groene asperges en tomatensalsa

Een uniek gerecht dat eenvoudig is te bereiden, maar er zeer indrukwekkend uitziet.

Benodigdheden:
175 gram tongfilet
120 gram groene asperges
1 el bloem
2 trostomaten
½ rode ui
1 el balsamicoazijn
½ bosje bladpeterselie
1 tl kappers
Peper + zout

Bereiding:
Snij de kontjes van de asperges af(1,5 cm) en kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Was de tomaten en snijd deze in vieren. Snijd vervolgens het vruchtvlees zonder zaadjes in blokjes. Snipper de rode ui. Meng alles in een kom met de balsamico, fijn gesneden peterselie en breng op smaak met peper en zout. Rol de asperges in de tongrolletjes zodat het een mooi rond pakketje wordt. Bak vervolgens de rol in een koekenpan gedurende 8 minuten gaar. Draai tijdens het bakken de rol regelmatig om. Serveer samen met de tomatensalsa.

Kofta in tomatensaus

Een lekker Grieks gerecht. Je kan het ook eventueel samen met een frisse salade serveren.

Benodigdheden:
150 gram rundvlees
½ aubergine in blokjes
75 gram zilvervliesrijst
1 tl komijn
2 trostomaten
½ bosje bladpeterselie
½ rode paprika
1 witte ui
½ tl gedroogde oregano
½ teentje knoflook gesnipperd
Peper + zout

Bereiding:
Snipper de ui en meng de helft van de gesnipperde ui samen met de komijn, fijn gesneden knoflook en fijn gesneden peterselie door het gehakt. Breng verder op smaak met peper en zout. Rol vervolgens kleine balletjes van ongeveer 4 cm in doorsnee. Verhit 2 el olie in een hapjespan of koekenpan en bak de kofta in 3 minuten rondom bruin. Verwijder het vruchtvlees van de tomaat en snijdt in kleine blokjes, doe hetzelfde voor de paprika en aubergine. Neem de balletjes uit de pan. Fruit vervolgens de rest van de gesnipperde ui samen met de andere groentes in het achtergebleven bakvet. Leg de kofta in de tomatensaus en stoof met de deksel op de pan in ongeveer 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Kook de rijst af volgens de gebruiksaanwijzing en serveer samen met de kofta.