Gratis verzending vanaf €25,- - Werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden - Avondbezorging mogelijk

Kijk uit voor verborgen suikers

Tijdens Dieet Pro wordt de nadruk gelegd op eiwitrijke producten en veel groente. Eiwitten hebben namelijk weinig invloed op de bloedsuikerspiegel en ze zorgen dat de aanmaak van het vet opbouwende hormoon insuline beperkt blijft. Eiwitten zijn daarnaast de bouwstenen voor spierweefsel en voorkomen dat je tijdens het dieet spierweefsel verliest.

Dat is bijvoorbeeld de reden waarom crash dieeten niet werken. Hierbij verlies je namelijk ook veel spiermassa, en hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrandt. Groente zorgt ervoor dat je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen krijgt en het zorgt ervoor dat de zuurgraad in je lichaam in balans blijft. Als je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt of als je lichaam te veel verzuurt, dan zal je minder snel afvallen.

Koolhydraten worden tijdens Dieet Pro zo veel mogelijk vermeden. Als er al koolhydraten gegeten worden, dan is het als bijgerecht. Ook zijn dit dan complexe (langzame) koolhydraten die minder invloed hebben op de bloedsuikerspiegel dan enkelvoudige (snelle) koolhydraten, die juist tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel leiden.

Producten met enkelvoudige suikers zoals snoep, koek, gebak, suiker, chips, geraffineerde wit meel producten, frisdranken en alcohol worden daarom vermeden tijdens Dieet Pro. Je lichaam zal namelijk altijd eerder koolhydraten (suikers) als brandstof gebruiken dan je vetreserves. Als je dus meerdere keren per dag enkelvoudige koolhydraten eet zal je weinig vetreserves verbranden en dus niet afvallen.

Als je voedingsmiddelen koopt, lees dan altijd de voedingswaarden en de ingrediëntenlijst die op de verpakking vermeld staan. Vooral het kopje “waarvan suikers” bij de voedingswaarden is erg belangrijk. Als er bij de ingrediëntenlijst suiker staat vermeld, laat het product dan liggen. Vermijd ook producten met de andere benamingen voor snelle suikers zoals glucose-fructosesiroop, maltodextrine en dextrose omdat deze suikers ook leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel en dus de productie van het vet opbouwende hormoon insuline stimuleren.

Helaas zitten deze enkelvoudige suikers vaak verborgen in producten waarvan je het eigenlijk helemaal niet verwacht. Producten waar veel van dit soort “verborgen suikers” in zitten zijn: cruesli, kant en klare sauzen (ketchup bijvoorbeeld), ontbijtkoek, zuivelproducten zoals toetjes (vooral de 0% vet varianten zitten vol met suikers), vleeswaren zoals verpakt broodbeleg, kant en klare soepen, vruchtensappen en energy drinks. Kijk dus eens wat vaker naar de ingrediëntenlijst en voedingswaarden en weet wat je eet. Je zult dan veel sneller je streefgewicht bereiken.

Volg ons op social media
Wil jij meer tips over afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!