Veel gestelde vragen

+

Wat is het verschil tussen DieetPro en andere producten?

Dieet Pro heeft zoveel unieke eigenschappen ten opzichte van andere shakes: DieetPro bevat per shake 18 gram van een speciaal type eiwit. Het bevat een complete mix aan vitamines waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Ook bevat Dieet Pro groene thee extract dat de vetverbranding verhoogt, de stof L-carnitine en 100% natuurlijke choline (Vitacholine) uit wijnsteenzuur. Van choline  is wetenschappelijk aangetoond dat bijdraagt aan een normale vetstofwisseling en het lichaam helpt te reinigen via de lever. Dieet Pro is tevens nagenoeg vrij van koolhydraten, vet en suiker. 

Veel andere dieet shakes bevatten goedkope soja eiwit en suiker of maltodextrine, dat je in een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet juist niet binnen wilt krijgen.

+

Wat is het verschil tussen DieetPro en DieetPro stevia?

DieetPro stevia is vrij van kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen en bevat ook geen conserveringsmiddelen en verdikkingsmiddelen.

DieetPro stevia is verkrijgbaar in de 4 heerlijke smaken aardbei, banaan, chocolade en vanille.

DieetPro is gezoet met sucralose en is er in de smaken aardbei, banaan, cappuccino, caramel, chocolade, forest fruit, kers, kokos, mango en vanille.

Omdat Dieet Pro stevia gezoet is met stevia extract heeft het een andere smaak dan de gewone Dieet Pro.

Een pot Dieet Pro stevia bevat 400 gram (20 doseringen) in tegenstelling tot de gewone Dieet Pro die 500 gram bevat (22 doseringen). 

Dieet Pro stevia bevat net als Dieet Pro 79 kcal.

+

Kan ik Dieet Pro ook in de winkel kopen?

Dieet Pro en Dieet Pro Stevia zijn in Nederland te koop bij zo’n 800 verkooppunten waaronder alle vestigingen van DA Drogisterijen, alle vestigingen van Holland & Barrett, DA Drogisterijen, Vitaminstores, DIO Drogisterijen en G&W Gezondheidswinkels.

+

In welke smaken is DieetPro verkrijgbaar?

DieetPro is verkrijgbaar in de smaken aardbei, banaan, chocolade, caramel, cappuccino, forest fruit, kokos,  kersen, mango en vanille

DieetPro Stevia is verkrijgbaar in de smaken aardbei, banaan, chocolade en vanille

+

Hoe gebruik ik DieetPro?

Meng de inhoud van één afgestreken maatschep in een glas koud water of magere melk, of meng het door de magere yoghurt om deze om te toveren tot een heerlijke vruchtenyoghurt. DieetPro is ook uitstekend te mengen met Optimel 0% suiker of in soja- of amandelmelk. Neem twee shakes per dag (bijvoorbeeld één ‘s morgens en één aan het begin van de middag).

De meeste gebruikers beginnen met 2 shakes DieetPro. Eén ’s morgens en één ’s middags. Tussendoor worden kleine, eiwitrijke of vezelrijke maaltijden gegeten en ’s avonds het normale avondeten. Ook bij het avondeten is het aan te raden om de nadruk te leggen op eiwitrijke producten als vlees, vis of gevogelte met groente. In de avond kan een lichte eiwitrijke snack worden genomen. Het is mogelijk om een korte periode 3 shakes Dieet Pro per dag te nemen, maar doe dit niet te lang of zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt uit de dagelijkse voeding, en gebruik dan een hoog gedoseerd multivitaminepreparaat zoals Multi Totaal. 

Na het volgen van het eiwitrijke dieet is het de bedoeling om het evenwicht te vinden tussen het dagelijks energieverbruik en de dagelijkse inname van voeding. Dat kan bijvoorbeeld door iedere dag 1 shake DieetPro te nemen. Ook kun je er voor kiezen om 1 dag in de week een DieetPro dag te houden waarop je 2 shakes neemt gecombineerd met de dagelijkse voeding.

Dit evenwicht is per persoon verschillend en afhankelijk van meerdere factoren zoals het dagelijks energieverbruik (iemand die de hele dag stil zit verbruikt minder dan iemand die de hele dag actief bezig is), medicijngebruik, leeftijd, hormoonspiegels, eetgewoontes etc.

+

Kan ik ook 3 shakes per dag nemen in plaats van 2?

Dat kan, maar doe dit niet te lang of zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt uit de rest van de dagelijkse voeding, of middels een hoog gedoseerd multivitaminepreparaat zoals Multi Totaal. Doe je dit niet dan vergroot je de kans dat het lichaam uit balans raakt en zal het moeilijker worden om je doel te bereiken. 

+

Moet ik ook de overige producten gebruiken?

De overige 4 producten kunnen worden gebruikt als extra ondersteuning van DieetPro maar zijn niet noodzakelijk. Wanneer je geen liefhebber bent van groente of fruit zou je de Multi Totaal kunnen gebruiken. Als je niet van vis houdt is Visolie Forte een goede aanvulling van omega-3 vetzuren. Wanneer je minder koolhydraten eet krijg je vaak ook minder vezels binnen en is Vezelcomplex een extra aanvulling. Phaseolamine kan uitstekend genomen worden voor koolhydraatrijke maaltijden.

+

Hoe lang doe ik met één pot DieetPro?

Een pot DieetPro van 500 gram bevat maar liefst 22 doseringen. Bij het nemen van 2 shakes per dag gaat een pot dus 11 dagen mee.

+

Ik gebruik medicijnen, kan ik DieetPro ernaast gebruiken?

DieetPro bevat voor zover bekend geen stoffen die interacties kunnen hebben met medicijnen. Toch adviseren wij bij het gebruik van medicijnen altijd eerst even met je huisarts te overleggen alvorens je DieetPro gebruikt. Nierpatiënten dienen ook voorzichtig te zijn met het gebruik van eiwitrijke voeding en producten als DieetPro.

+

Hoe lang kan ik DieetPro blijven gebruiken?

Zolang je gezond en gevarieerd blijft eten en geen tekorten krijgt aan voedingsstoffen is er geen maximale tijdsduur dat DieetPro gebruikt mag worden. 

+

Mag ik brood, pasta, rijst of aardappels eten?

Brood, pasta, rijst en aardappels bevatten veel koolhydraten en kunnen tijdens een eiwitrijk dieet beter zo veel mogelijk vermeden worden. Met name enkelvoudige koolhydraten zoals wit brood, witte rijst en witte pasta leiden tot meer schommelingen in de bloedsuikerspiegel en bevatten veel minder voedingsstoffen dan zilvervliesrijst, volkorenbrood en -pasta waardoor je er ongemerkt veel meer van eet. Probeer brood te vervangen voor een volkorencracker met mager beleg. En probeer bij de avondmaaltijd de nadruk te leggen op vlees, vis of gevogelte met groente.

Voor Pasta, noodles en rijst zijn er sinds kort heel goede alternatieven in de vorm van Slim Pasta, Slim Noodles en Slim Rijst. Deze varianten zijn gemaakt van glucomannanvezels en bevatten hierdoor helemaal geen koolhydraten en vet en ze bevatten ook nauwelijks kilocalorieën. Kijk voor meer informatie op www.slimpasta.nl

+

Wat kan ik het beste drinken naast DieetPro?

Het beste om te drinken tijdens een dieet is water of kruidenthee. Met name groene thee is erg goed. De EGCG die het bevat heeft een versnellende werking op de stofwisseling. Probeer alcohol en frisdranken te vermijden

+

Welke voedingsmiddelen kan ik beter vermijden tijdens het gebruik van DieetPro?

Probeer enkelvoudige koolhydraten en producten met suiker zoveel mogelijk te vermijden. Kijk op de pagina "toegestaan & vermijden" voor voorbeelden wat je het beste kunt eten en wat je beter kunt vermijden.

+

In veel dieeten wordt het afgeraden om fruit te eten. Waarom mag je met DieetPro wel fruit blijven eten?

Fruit bevat inderdaad fruitsuikers dus daar kan je niet onbeperkt van blijven eten. Echter bevat fruit veel vitamines, mineralen en vezels waardoor het lichaam in balans blijft. Ook heeft fruit een gunstig effect op het zuur-base evenwicht in het lichaam. Door het eten van verzurende voeding, waaronder eiwitrijke voeding, kan het lichaam verzuurd raken. Fruit heeft een ontzurende werking waardoor de PH in balans blijft en het afslanken hierdoor vergemakkelijkt.

+

Mag ik kaas eten als beleg?

Kaas bevat relatief veel verzadigde vetten en zou het beste vervangen kunnen worden voor mager beleg zoals zalmplakken, kip- of kalkoenfilet, rosbief, gekookt ei, tonijn, fricandeau etc.

+

Als ik meer eiwitten ga eten en minder koolhydraten krijg ik vaak last van de stoelgang, wat kan ik daar aan doen?

Koolhydraatrijke voeding bevat over het algemeen meer vezels dan eiwitrijke voeding. Probeer veel rauwkost te eten of vezelrijke producten om voldoende vezels binnen te krijgen. Als aanvulling zou er dagelijks 2-3 theelepels Vezel Complex genomen kunnen worden. Vezel Complex is er in poedervorm en kan makkelijk gemengd worden met Dieet Pro. Kijk voor meer informatie over Nutrivian Vezel Complex op www.nutrivian.nl

+

Hoeveel gram poeder moet ik nemen per shake?

In iedere pot Dieet Pro zit een maatschep. Het is de bedoeling om 1 afgestreken maatschep te mengen met zo’n 200-250 ml water, melk, yoghurt of andere drank.

+

Is DieetPro geschikt voor diabetici?

We krijgen regelmatig te horen dat mensen met diabetes DieetPro met succes gebruiken, maar wij raden aan om altijd eerst te overleggen met uw behandelend arts alvorens u DieetPro zou gebruiken en dit niet op eigen initiatief te doen. Hij of zij is op de hoogte van uw situatie en kan je hierin het beste adviseren.

+

Zitten er gluten in DieetPro?

Nee, DieetPro is glutenvrij.

+

Moet ik me per se aan het weekmenu houden?

Het weekmenu dient meer als richtlijn en laat zien hoe je de dagen zou kunnen indelen. Met de recepten kun je zelf variëren. En ook kun je zelf de tijdstippen bepalen waarop je de shakes neemt.

+

Mijn wachtwoord doet het niet/ Ik kan niet inloggen

Het kan zijn dat je de mail gemist hebt waarin de link staat voor het activeren van jouw account. Controleer je spam-mailbox of de mail daarin staat en activeer je account. Lukt dat niet, mail dan naar info@ideetpro.nl, wij helpen je graag.

+

Het lukt mij niet om mijn bestelling te plaatsen

Kijk goed of alle velden correct zijn ingevuldt. Heb je al een account? Log dan eerst in (rechtsboven op de website) voordat je de bestelling plaatst. Heb je nog geen account en wil je deze ook niet kies dan voor de optie "bestellen zonder account". 

+

Hoe weet ik of mijn bestelling goed is aangekomen?

Als je online een bestelling plaatst ontvang je direct een orderbevestiging op het opgegeven e-mailadres. Hierin vind je een overzicht van jouw bestelling. Laat het ons weten als je deze bevestiging niet ontvangen hebt, dan kunnen we nakijken of de bestelling goed bij ons is doorgekomen.

+

Als ik DieetPro bestel, hoe lang duurt het voordat ik het pakket ontvang?

Wanneer DieetPro op werkdagen voor 16:00 uur is besteld dan wordt de order dezelfde dag nog verzonden. Afhankelijk van de snelheid van de bezorging wordt de bestelling dan binnen 1 of 2 dagen bezorgd.

+

Worden er verzendkosten berekend?

Bij bestellingen vanaf € 25,- worden er geen verzendkosten berekend binnen Nederland en Belgie. Is de bestelling lager dan dit bedrag gelden er verzendkosten ter hoogte van € 6,75.

+

Welke betalingsmogelijkheden heb ik bij DieetPro?

De meest makkelijke manier is om via iDEAL te betalen. Wij ontvangen direct een melding dat er betaald is en verwerken dan de bestelling.

Volg ons op social media

wil jij meer tips over afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!

Er is een fout opgetreden bij het inschrijven, probeer het later nogmaals

U bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief

Top