Waarom DieetPro wel werkt en veel andere dieten niet

Waarom DieetPro wel werkt en veel andere dieten niet 1

In een van onze andere berichten heb je kunnen lezen dat overgewicht in de meeste gevallen ontstaat door een overschot aan energie via de voeding. De energie-inname (wat je eet en drinkt) is dan hoger dan je energieverbruik (wat je dagelijks aan calorie├źn verbruikt). Een overschot aan energie zal worden opgeslagen als vetreserves. Je zou dus denken dat je heel snel afvalt als je een een periode lang heel weinig eet (een zogenaamd crash dieet). Je lichaam zal dan ten slotte de vetreserves aan moeten spreken als brandstof. Helaas is dit niet het geval.

Tijdens een crash dieet gebeurt het volgende:

  • Je verbrandt naast vetweefsel ook spierweefsel. En dat is het laatste wat je wilt want hoe meer spierweefsel je hebt, hoe makkelijker het wordt om vetweefsel te verbranden.
  • Je hebt de hele dag honger en je lichaam schrikt zo van de plotselinge daling van de inname van voeding dat het je dagelijkse verbranding op een laag pitje zal zetten. Je lichaam gaat als het ware in een soort spaarstand waarin het heel zuinig omgaat met de energie uit de voeding.
  • Je krijgt tijdens een crash dieet tekorten aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, vezels en onverzadigde vetzuren. Bij tekorten aan voedingsstoffen raakt het lichaam uit balans en de hormoonspiegels ontregeld. Dit stagneert het afslankproces.

Deze drie factoren zorgen er niet alleen voor dat je op den duur niet of nauwelijks afvalt, maar vaak ook dat je na het volgen van het crash dieet zelfs zwaarder wordt dan je was voordat je met het crash dieet begon. Het welbekende jojo-effect. Volg dus nooit een crash dieet!

Waarom werkt Dieet Pro wel?
Met Dieet Pro blijf je verspreid over de dag eten waardoor je bloedsuikerspiegel in balans blijft en je geen honger hebt. Hierdoor voorkom je dat je lichaam in de spaarstand gaat en je zorgt ervoor dat je stofwisseling actief blijft. Om spierafbraak te voorkomen tijdens een dieet zijn voldoende eiwitten nodig, waaruit de spieren zijn opgebouwd. Dieet Pro bevat per shake maar liefst 18 gram eiwitten en de tussendoortjes en diners bevatten eveneens veel eiwitten. Dit is voldoende om spierafbraak tegen te gaan tijdens het dieet. Ook krijg je tijdens Dieet Pro geen tekorten aan voedingsstoffen. Wanneer je het Dieet Pro weekmenu als richtlijn gebruikt krijg je voldoende vitamines, mineralen, vezels en onverzadigde vetzuren binnen. Hierdoor blijft je lichaam in balans en val je sneller af.

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!