Pangasius filet met frisse witlofsalade
04-03-2020
Een super visgerecht! Slank, simpel en snel te bereiden.
Benodigdheden: (1 a 2 personen)
200 gram pangasius filet
100 gram witlof
25 gram veldsla
5 radijsjes
2 stengels bosui
30 gram magere yoghurt
1 sinaasappel
1 limoen
Bereiding:
Was de witlof en snijd deze in grove stukken. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijdt met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit, vang het vocht op in een kom of schaal. Rasp vervolgens de limoen en pers het sap uit. Meng de yoghurt, limoensap, limoenrasp en sinaasappelsap tot een dressing en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Meng de witlof met de dressing, de radijs en de salade. Paneer de pangasiusfilet licht in de bloem. Bak deze krokant 4 minuten om en om in een koekenpan met wat olijfolie.