Gevulde pompoen met (vega)gehakt

Gevulde pompoen met (vega)gehakt 1

Leuk om te serveren en nog lekker ook! Gevulde pompoen met (vega) gehakt.

Benodigdheden:
1 kleine pompoen
200 gr spinazie
1 ui
20 gr feta Light100 gr vega of mager runder gehakt
1 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde salie
olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de bovenkant van de pompoen met een scherp mes. Verwijder de draden en pitten. Leg de uitgeholde pompoen in een ovenschaal en bestrijk de rand aan de bovenkant met een beetje olijfolie. (bestrijk ook het dakje met olie). Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde pompoen met peper en zout en zet ze 30 min in de oven. Maak ondertussen de vulling: verhit de olie in een braadpan en fruit de ui even aan. Voeg het (vega)gehakt toe en rul bruin. Breng het gehakt op smaak met wat komijn en salie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Vul de pompoen met het gehaktmengel. Brokkel er wat feta over heen. Zet nogmaals 20 min in de oven zonder dakje.

Volg ons op social media
Wil jij meer tips voor afvallen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief met tips, recepten, kortingsacties en nog veel meer!