Pittig pompoensoepje
04-03-2020
Een pittig soepje voor tussendoor!
Benodigdheden:
Stukje gember
1 rode peper
700 gr pompoen in geschild en in blokjes (zonder zaden)
1 knoflook
1 ui
200 gram wortel in stukken
1250 ml bouillon
Verse peterselie
Snufje kurkuma
Olie
Bereiding:
Snipper de knoflook, ui, gember en rode peper fijn (wil je niet zo’n heel pittig soepje, kies dan voor een minder pittige peper of gebruik een halve rode peper). Fruit deze kort aan in een soeppan met wat olie en roer de kurkuma er doorheen. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is. Pureer de soep met de staafmixer fijn. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse peterselie on top en eventueel wat ringetjes rode peper.